Dragă Arundhati Roy,

 

utmostAzi-mîine se anunță lista scurtă pentru The Man Booker Prize și musai să-ți spun că în secret țin cu tine și sper să cîștigi, dar să nu te bucuri prea mult, căci și cu Hanya Yanagihara am ținut acum doi ani, și n-a ajutat-o prea mult. #teamroy

Cu sau fără Man Booker, după cum bine știi, am așteptat mult un nou roman scris de tine (nu chiar 20 de ani, ca alții, că eu m-am trezit mai tîrziu), am fost foarte entuziasmată și hotărîtă să-mi placă. Mai ales cu un titlu ca The Ministry of Utmost Happiness. Și știi ce? Nu doar că mi-a plăcut prima parte (începută cu foarte mult elan, povestea lui Aftab care devine Anjum și lumea pestriță în care se învîrte chiar E foarte captivantă – cineva a numit romanul un „Middlesex” indian, dar n-aș merge pînă acolo), dar partea a doua (în care practic îți arunci cititorii ca într-o cu totul altă carte) mi s-a părut genială. Da, fix partea aia politică & pe nedrept numită plitisitoare, cu conflictul din Kashmir, cu durere, moarte și nedreptate cruntă (ceea ce presupun că reflectă preocupările tale din ultimii ani), care i-a făcut pe mulți să sforăie și abandoneze, bombănind că nu e deloc ca „Dumnezeul lucrurilor mărunte”. 

Sigur că-n final, după ce ne treci prin toate stările posibile, nu lași poveștile de izbeliște și legi magistral toate firele, îi aduci pe toți împreună (nu spun unde, că se intepretează greșit, și nu e cazul).

Bineînțeles, sper și eu împreună cu tot mapamondul, că următorul tău roman nu va fi în 2037.

L.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: