Dragă Karl Ove Knausgård,

kok

Îți amintești, cred, că rămăsese să ne vedem în iunie, cu ocazia vizitei tale în urbea B. A trebuit să anulez totul, din păcate – chestiuni părințești de organizare – și mă gîndeam că dacă tu ca posesor a 4 copii nu înțelegi asta, atunci cine? (Nu-ți face probleme, am văzut înregistrarea).

Ce voiam să-ți zic. Deunăzi, în The Guardian, te-a făcut un domn cu ou și cu oțet pentru cartea asta nouă din tetralogie, ‘Autumn’ (spre rușinea mea, habar n-aveam c-ai mai scris ȘI o tetralogie după alea 6 volume imense – să nu mă treci încă pe lista fanilor înflăcărați; apropo, tu mai dormi?). Te acuză acest Sam Leith că ‘Autumn’, care e un soi de scrisoare pentru fiica ta încă nenăscută (la vremea aceea), e plină de clișee, sentimentalisme și repetiții. Acum, între noi fie vorba, meditații mai mult sau mai puțin filozofice pe teme ca pungile de plastic, pipi sau guma de mestecat, pot părea puerile și lipsite de interes pentru muritorii de rînd, dar noi ăștia care-ți citim cu maxim interes lista de cumpărături sau conținutul dulapului (am auzit că e în volumul 6 – abia aștept!), e o mică mină de aur.

În rest, să știi că mai am 4 volume din „Lupta mea”. Le dovedesc eu, dar puțin cîte puțin, că nu vreau să le termin prea repede.

Hai, că poate tot ne vedem cîndva!

L.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: