Dragă Lavinia Braniște,

braniste

 

Nu știu dacă erai pe fază aseară pe la 11 cînd terminasem „Interior Zero” și te-am încoronat cea mai bună prozatoare tînără din România. Bine, în comitet eram doar eu, dar să știi că am multe cunoștințe care mă aprobă.

Am suferit un pic cu și pentru Cristina, și cine n-ar fi făcut-o, dar să știi că deloc nu mi-a părut un roman trist și pesimist. L-am luat (la fel ca povestirile tale, de fapt) așa, ca pe o felie de viață: a făcut Litere, are un job pe care-l urăște, un iubit ocazional la distanță, trei Mega aproape de casă, pierde o sarcină, își cumpără un sutien, merge pe șantier. Apropo, cînd ai zis „Alunec prin noroiul moale, deja m-am făcut şi pe blugi”, m-am gîndit că poate e cea mai mișto frază din carte. Dar mai urmau. Fără artificii, exagerări sau metafore inoportune. Îți explic eu în detaliu odată, la cafea. Și să știi că m-ai făcut de-am donat la Wikipedia, că prea abuzez și eu de ei toată ziua.

Nu îndrăznesc să te rog să iei o pauză de la rostogoi și să mai scrii și pentru adulți (mi-a venit să zic femeile românce între două vîrste), dar dacă vrei tu eu, nu mă supăr. Sau poate îți faci blog, unde mai scrii așa, mărunțișuri din astea, ce ți-ai mai luat de la Mega, cum ai mers pe la Brăila, prin Spania, pe la EC. Vezi tu.

L.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: