Dragă Nick Hornby,

FullSizeRender 75

După cum ți-am mai zis eu mai demult, sînt foarte amatoare de nonficțiunea pe care o scrii tu. Pentru că e actuală, tonică, amuzantă, scrii despre lucruri pe care le înțeleg: cărți, muzică, pop culture. Mă rog, la fotbal nu mă bag, cred că avem criterii diferite de apreciere.

Prima dată am citit „31 Songs” (Songbook) acum cîțiva ani, și m-am apucat să ascult toate cele 31 de cîntece (de ce 31? de ce?), nu mi-a ieșit cu toate, dar să știi că Van Morrison și Caravan e la mine în lista cu Goldies și îl ascult frecvent (eu încă nu mi-am ales cîntec de ascultat la înmormîntarea mea, dar mult timp m-am gîndit la Sunset al lui Kate Bush – să-mi zici ce crezi, poate e cam cheesy totuși?).

Pe urmă am citit, anul trecut, „More Baths, Less Talking” și „The Complete Polysyllabic Spree”, antologii de articole publicate de tine prin The Beliver, în care povestești despre ce cărți ți-ai mai cumpărat & citit, dar practic perorezi despre ce vrei tu, ocazie cu care lista de cărți de citit s-a lungit nepermis de mult, și nici măcar nu știu dacă am bifat vreun titlu de acolo între timp. M-am bucurat să văd că și tu suferi de tsundoku, ca noi, cititorii de rînd, și încă încerc să-ți înțeleg fascinația pentru Dickens, pe care eu n-am avut-o niciodată, iar interesul, și așa foarte scăzut, mi l-am pierdut acum vreo 25 de ani.

Iar anul ăsta am ajuns în sfîrșit la „Books, Movies, Rhythm, Blues: Twenty Years of Writing About Film, Music and Books”, unde pe lîngă literatură mai discuți și muzică (da, am ascultat Marah, nu pot zice că mă omor după ei, dar Round Blue Eyes e foarte catchy, o mai ascult ocazional), în schimb poate cel mai simpatic mi s-a părut articolul în care povestești cum ai fost prof la firma de coreeni.

Bun, și-acum hai să facem cumva să ne vedem la o cafea. Scrie-mi cînd ai drum prin oraș. Tu poți să bei bere, dacă vrei vorbim și despre Arsenal, dacă are jucători drăguți ne putem uita și la poze cu ei, o să-mi zici cum e să lucrezi cu Colm Tóibín, mai povestim despre cărți și eventual mă convingi să citesc David Copperfield, ok?

Amanda, copiii, sînt bine?
xoxo
L.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: