Dragă Ana Maria Sandu,

pereti

Ce surpriză faină a fost volumul tău de povestiri! Mă așteptam să îmi placă (la fel ca „Fata din casa vagon”, pe care o mai citisem), dar nu mă așteptam să mă și atașez așa de mult de unele dintre personajele tale.

N-ai folosit vreun device nou (oare mai există ceva nou și nefolosit în literatură sau tot reinterpretăm și reinventăm la nesfîrșit? Mă întreb și eu așa, retoric, nu trebuie să-mi răspunzi), dar l-ai exploatat foarte fain. Blocul, așa cum mi l-am imaginat eu, evocă niște personaje și o viață a lui proprie (deși e în continuă schimbare, în funcție de cine moare și se mută din / în el) cu parfum de epocă: naftalină, mosc și ocazional ceapă prăjită.

Eu personal am rezonat perfect cu bătrînii din bloc și locatarii mai vechi, și mai puțin cu cuplurile tinere și probleme lor moderne sau băiatul sentimental hoț de sms-uri. Nu știu ce spune asta despre mine, sper că nu ce cred eu – că mă ramolesc și din cauza asta mă emoționez la povești cu moși betegi și văduve dichisite. Am recunoscut în garsoniera de la etajul I și un prieten drag de-al tău (sau poate chiar doi), și, deși am citit în cîteva locuri că cititorilor le-ar fi plăcut să vadă o listă cu cine unde stă, mie, recunosc, o ilustrație mi-ar fi plăcut, și nu pentru faința roșie din baia cu jacuzzi a Mașei!

Sînt pe fugă, nu am timp mai mult acum, dar ne mai citim noi, desigur!
Crăciun fericit și toate alea!

L.

P.S. Sînt, evident, invidioasă pe acoperișul ăla, dar cred că toată lumea îți spune asta!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: