Dragă Molly Antopol,

IMG_4439

În primul rînd la mulți ani! #fieca 2018 să vadă romanul la care am înțeles că lucrezi deja de ceva timp sau dacă nu, măcar un alt volum de povestiri, vezi tu, poate strecori ceva printre cursurile pe care le predai la nu mai știu care universitate din Berlin (?).

Trebuie să fiu foarte sinceră cu tine și să-ți spun că nu mă așteptam să îmi placă atît de mult povestirile tale, mai ales că eu sînt un pic snoabă și nu prea citesc cărți despre care nu aud / citesc chiar eu, dar iată că cineva s-a ținut de capul meu vreun an pînă le-am citit. Și bine a făcut, căci, mă repet, ce surpriză plăcută, dragă Molly! Probabil multele premii (la debut, chiar!) ar fi trebuit să fie deja un indiciu că avem de-a face cu o scriitură de calitate și povestiri „din alea”, cu miez, cum rar se mai scriu azi de generația tînără. Pe lîngă faptul că am găsit scriitura ta foarte proaspătă și dinamică, probabil cel mai surprinzător lucru a fost să întîlnesc personaje extrem de veridice (majoritatea evrei est-europeni americanizați, înstrăinați fie de un trecut tulburat, fie de familie sau chiar de ei înșiși). Cred că, foarte lejer, fiecare povestire ar putea fi punct de plecare pentru un film, iar asta, din partea mea, oricît ar suna de prost, e un compliment. Tot un compliment (sper să-l iei ca atare!) ar fi și faptul că mi-ai amintit un pic de Nicole Krauss.

Sincer, ar fi trebuit să-ți scriu mai repede, imediat ce am terminat The UnAmericans, pentru că-mi erau mult mai clare în minte povestirile, cred că aveam și preferate, dar acum, of! le-am uitat, după titlu dar știu sigur că ultima (Retrospective) a fost preferata mea.

Rămîne între noi, dar cred că dintre toate volumele de povestiri citite în 2017 ( și-am citit cîteva! ), al tău mi-a plăcut cel mai mult. Acum să facem cumva să te traducă cineva și în română, că în limbile astea mai circulate s-a rezolvat deja problema!

Ne mai auzim cu siguranță, sînt cu ochii pe tine!

Reclame

2 gânduri despre „Dragă Molly Antopol,

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: