Dragă Antoaneta Ralian,

ralianAzi, în timp ce spălam vase, mi-am dat seama că mi-e dor să citesc ceva scris de tine. Aș mai avea „Nu cred în sfîrșitul lumii”, despre care mereu am crezut că e o colecție de articole și interviuri pe care le-am citit deja pe te miri unde, dar probabil că în final o s-ajung s-o cumpăr, pentru că ți-am zis: dor.

Dacă stau să mă gîndesc, deși (recunosc spășită) n-am citit vreodată o carte a ei (de remediat, iată!), te compar, fără să vreau, cu Nora Iuga. Vă apreciez pe amîndouă pentru spiritul jovial și tînăr și puterea de muncă la o vîrstă care, fără să dăm cifre, nu mai e chiar în floare. Oare ați fost prietene?

Mi-aduc aminte că datorită ție am citit „Marea, marea” lui Iris Muroch (era după un articol sau interviu în care vorbeai ca de atîtea alte ori, despre prietenia ta cu ea, și-am citit-o în română doar din cauza ta și datorită ție), ca să nu mai zic de o grămadă de alte traduceri, Miller, Lawrence, Salinger și ceilalți.

Mda, de fapt voiam să-ți zic că mă enervezi c-ai fost așa mișto, te-am invidiat (ca restul lumii, precis) pentru prieteniile tale literare, oamenii interesanți pe care i-ai cunoscut și călătoriile aproape imposibile în anii de tristă amintire. Ah, și umorul spumos din convorbirile cu Radu Paraschivescu! Cred că e timpul să recitesc „Toamna decanei”.

An nou fericit, dragă Antoaneta, oriunde te-ai afla! Dacă nu crezi în sfîrșitul lumii, ești pe-aici pe undeva.

xoxo,

L.

P.S. Tot n-am văzut filmul „Iris”, așa cum mi-am promis de vreo 10 ani…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: