Dragi scriitori irlandezi,

IMG_5078

Profit de această frumoasă zi de primăvară, de St. Patrick’s și de faptul că tocmai am terminat năucitoarea The Glorious Heresies a Lisei McInerney, ca să vă trimit o felicitare și să vă declar public (pentru a cîta oară?), dragoste, considerație, uimire, invidie și toate cele.

Claire Keegan – fix acum doi ani te descopeream într-o Irlandă profund rurală și nu te mai uitam veci, ba chiar plănuiesc o revenire la tine cît de curînd!

William Trevor – tîrzior am ajuns la tine, rușinică, știu, dar partea bună e că mai am ATÎT de citit din ce-ai scris!

John Banville – fix ce ziceam și de William, dar hei! cu tine m-am și întîlnit face to face, you funny guy! (Da, o să citesc și Marea, dar mai ales romanele polițiste).

Anne Enright – cine mai scrie, drăguțo, așa drame familiale și relații complicate? Am găsit la tine tot ce e irlandez posibil (inclusiv clasicele clișee cu băutura și emigratul în America).

Eimear McBride – cu tine a început altă eră, practic. Așa halucinant și întunecat a fost romanul tău că nici nu mai știu dacă mi-a plăcut sau mi-a provocat repulsie sau amîndouă în același timp. Încă mă gîndesc la el, să știi!

Donal Ryan – tu ai fost primul pe care te-am căutat după ce-am citit Granta asta din poză, și-o să-ți scriu eu personal mai multe. Cu tine am intrat pe teritoriul economic și social de după prăbușirea tigrului celtic și există șanse mari să devii scriitorul meu irlandez preferat, dar încă nu mă pronunț, competiția e acerbă, vezi și tu!

Lisa McInerney – fată, de ce te-am amînat eu un an sau mai bine? Tocmai ce ți-am terminat cartea și mă gîndesc că de mult tare n-am mai citit ceva așa de vibrant, dur și amuzant (ah, umorul irlandez!), cu dialoguri ATÎT de bune.

Sally Rooney – mi-a plăcut la nebunie povestirea ta din Granta și imediat am căutat să mai citesc ceva de tine, dar pe vremea aia nu publicaseși încă nici un volum, însă a venit 2017 cu Conversations with Friends și ajung eu la ea în curînd, n-ai teamă!

Colm Tóibín – much love. The most. Știm noi.

Colin, Kevin, Belinda, Sara, Mary, Roddy, nu disperați, vă citesc eu și pe voi pe îndelete, timp să fie!

xoxo 
L.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: