Dragă Lucia Berlin,

luciaberlin
 
Mă întreb și eu, retoric, ca toată lumea, unde și de ce ai stat ascunsă atîta timp. S-au trezit unii acum vreo 3 ani să te dezgroape (ei, nu chiar la propriu!) și să te asemene ba cu Munro, ba cu Carver, ba să-ți acorde creditul unei voci unice în literatura americană. Și probabil că ești toate astea și ceva în plus.
 
Eu personal n-am să-ți spun decît că mi-au plăcut FOARTE mult aproape toate povestirile din A Manual for Cleaning Women, lucru dificil, după cum știm, pentru că într-un volum cu atît de multe povestiri (vreo 50) e greu să fii constant și să ții cititorul angajat și nerăbdător. Dar tu ai reușit asta, indiferent că erau povestiri mai de tinerețe, dinamice și aventuroase, de adultețe – teribil de realiste sau cîteva la final, în care privești în urmă cu detașarea omului trecut prin viață
 
Acum, dac-ar fi să mă întrebe cineva ce scriitoare mi-ar plăcea să întîlnesc la o cafea, pe tine te-aș alege, Lucia, pentru că simt că te cunosc, căci tu însăți te-ai lăsat atît de bine cunoscută prin proza ta (boală, dependență de alcool – și înfruntarea ei, crescut singură 4 copii, joburi multe și prost plătite – de la femeie de serviciu la profesor universitar), și cred că încă am mai avea multe de povestit.
 
Partea proastă e că tu ești cam decedată și deci nu mai scrii, partea bună – că mai sînt totuși povestiri rămase de la tine, iar și mai bine ar fi dacă vreo editură din România ar face bine să te publice, pentru că simt că proza ta ar fi bine primită.
 
Ne mai citim cu siguranță!
xoxo,
L.
Reclame

2 gânduri despre „Dragă Lucia Berlin,

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: