Dragă Julian Barnes,

A trecut, iată, mai bine de un deceniu de la ultima (și singura) noastră întîlnire, iar cum tocmai ce-am terminat Levels of Life și mai văd că e și ziua ta în curîndul apropriat (la mulți ani!), am zis c-ar fi frumos să-ți scriu niște rînduri, ca să nu mă uiți, căci, după cum vezi, nici eu nu te-am uitat, deși a zăcut cartea asta niște ani pe rafturi, recunosc.

Uite ce e, nu mă lungesc, voiam doar să te rog să scrii o carte în care să povestești despre porumbeii voiajori. Te vei întreba poate ce mi-a venit, dar recunoaște și tu că dacă poate să te intereseze zborul cu balonul—și să cuplezi în același volum două lucruri atît de diferite ca zborul cu balonul și pierderea (durerea, mîhnirea, jalea, nu știu cum a tradus Radu P. ”grief”)—atunci nici porumbeii voiajori nu mai sînt chiar un subiect straniu, MAI ALES că citind cartea ta mi-a venit această genială idee, pentru că tu însuți îi amintești în treacăt. 

Vezi tu, mereu m-am întrebat cum fac antrenorii ăștia de porumbei de îi învață adresa exactă: le arată poze, google maps, îi duc frumos în cușcă din punctul A în punctul B și pe urmă le zic: hai, acum voi singuri!? E chiar foarte complicat!

Știu că avem Wikipedia gratuită în 2021, dar eu nu caut date, ci oameni și povești (dacă pînă aici nu te-am convins, asta e partea în care ți se topește inima). Facem așa, eu promit să-mi stăpînesc curiozitatea o vreme—să zicem doi, trei ani?—tu ai subiect de cercetare, apoi o carte, poți să mi-o și dedici, de ce nu?, luăm un Booker etc.

Nu te mai rețin acum, vei fi ocupat probabil, rămîne că te mai caut eu peste ceva timp.

L.

P.S. Dacă DEJA ai scris despre porumbeii voiajori (atenție, nu papagali!) spune-mi doar ce carte și mă ocup eu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: