Dragă Alina Nelega,

Sînt convinsă că vei primi multe urări azi, de 8 martie, așa că n-am de gînd să mă lungesc prea mult. Voiam doar să-ți trimit scrisorica asta în semn de felicitare, mărțișor sau cum vrei tu s-o iei, acum că am terminat „ca și cum nimic nu s-ar fi întîmplat”. 

Mă așteptam să-mi placă de cînd am citit „Amalia respiră adînc” (pe care sper să ajung s-o văd cîndva la Cluj, dar mereu aterizez acolo cînd se încheie stagiunea), însă nu mă așteptam să îmi placă ATÎT de mult. Am găsit o graniță fină între dramaturg și prozator, lucru pe care nu știu dacă l-ai intenționat, ba poate chiar evitat, dar eu așa am simțit, că tensiunea dramatică și caracterul scenic vin de-acolo, din teatru. Iar fraza—urgentă, emoțională și puternică, pe care o simți ca pe un pumn în stomac, în ciuda (uneori) lungimii ei—mi se pare că tot din monodrame am recunoscut-o. Iar de n-o fi așa, cui îi pasă, mi-ai scris un roman excelent, care atinge atît de multe puncte nevralgice (toate?) ale ultimului deceniu comunist, că am ajuns, cu o plăcere ușor perversă, să locuiesc în el timp de cîteva zile.

Nu știu cum stai cu timpul liber, ai zis în discuția aia cu liceenii că sînt lucruri din anii ’90, conflictele interetnice și consecințele imediate, printre ele, care merită povestite. Pentru că eu mai am de citit ultim@vrăjitoare, și pe urmă ce?

Hai că închei, poate te întîlnești cu prietenele la un cremeș, dacă n-aveți scenariu roșu prin Tîrgu Mureș, cine știe?

Spor și inspirație!

xoxo,

L.

P.S. Ciocolata aia chinezească mi-a fericit copilăria și mă bîntuie și-acum, la adultețe, încă-i simt gustul, unde-o mai găsesc eu acum? 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: