Dragă Deesha Philyaw,

Trebuie să știi despre mine că eu nu mă îngrămădesc să citesc autori de culoare doar de dragul corectitudinii politice, egalități, drepturi, blm, lucruri care mă cam plictisesc, ca să fiu sinceră, ba mai mult, am un pic de oroare față de toate cărțile astea cu coperți multicolore, fete cu turban și girafe, care trezesc în cititor spiritul african. Mă rog, nu știu de ce îți spun toate astea, nu cred că mă pun într-o lumină foarte roz. DAR. Am știut că vreau să citesc The Secret Lives of Church Ladies (habar n-aveam pe atunci că sînt povestiri) de cînd i-am văzut prima dată coperta și titlul, pentru că mi-am dat seama că e cu tanti din alea superbe, sudiste, zdravene, pline de opinii, coafate și parfumate duminica la biserică, gata să-ți închidă gura și să-ți dea cu poșeta în cap la cea mai mică abatere, tanti pe care efectiv le ador.

Așa, și nu doar că ai livrat tu toate aceste povești cu doamnele mele sudiste, dar le-ai creionat, dragă Deesha și mai neconvențional decît mă așteptam eu să fie (a se citit ca un compliment); sînt fete și femei de toate vîrstele care-și acceptă și îmbrățișează corpul și sexualitatea (nu fără bătaie de cap, firește), relațiile cu părinții, în special mamele, și biserica. Pentru că dincolo de hainele apretate și pălăriile colorate de duminică dimineața, femeile astea au și ele o viață (secretă, se înțelege), pe care tu mi-ai povestit-o cu foarte mult umor, și pentru asta îți mulțumesc foarte, aproape nu mai știu de cînd nu m-a mai captivat așa o colecție de povestiri. (Ei, normal că știu, dar era demult, în 2019).

Văd că ai mai scris și nonficțiune, nu știu ce să zic, nu se numără printre prioritățile mele, momentan, aștept cu răbdare alte povestiri, cînd o fi să fie.

XOXO,
L.

2 gânduri despre „Dragă Deesha Philyaw,

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: