Dragă Simona Goșu,

Uite, nu-ți scriu mult, ai și tu o zi liberă, n-oi fi avînd chef de stat pe net, poate ești cu familia la iarbă verde sau la mare, profitați de o zi caldă de primăvară, în fine, nu vreau să-ți termin bateria la telefon.

Te anunț doar că am ajuns (în sfîrșit!) la volumul tău, Fragil, și dacă Polirom s-ar ține de cuvînt și ar scoate și ediții digitale, așa cum se laudă pe copertă, aș fi ajuns eu și mai repede la el, dar mai bine mai tîrziu etc. etc.

Foarte, foarte mult mi-au plăcut povestirile tale, dragă Simona. Mă așteptam eu, dar recunosc că au fost chiar peste așteptări, și te asigur că sînt pretențioasă și degrabă căutătoare de nod în papură. Pot fi mîndri profesorii tăi de creative writing, că te-au învățat bine ce te-au învățat, dar eu cred că tot de la tine vine sclipirea și iscusința. Povestiri în care copiii să fie personaje principale eu cine știe de cînd n-am mai citit, iar în literatura noastră recentă i-am întîlnit doar în cîteva romane din astea cu presiune pe social, cu părinți plecați la muncă sau parte din familii roase de sărăcie sau alcool. Excelente personajele tale, și adulții prinși în varii convenții, pe care-i creionezi mai ales prin gesturi, nu musai vorbe, dar mai ales copiii, cu observațiile lor atît de pertinente, cu gesturi firești, crescuți în familii moderne (care vin la pachet cu plusurile și minusurile lor). Mi-a plăcut la nebunie cum ai explorat fragilitatea și anxietățile lor și te-ai jucat nu de puține ori cu mintea mea.

Un debut excelent, bravo!

L.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: