Dragă Dan Coman (dragă ucudane),

Azi e joi, 22 iulie 2021. Dacă eu eram un copil care tocmai a terminat clasa a IV-a și se plictisește foarte tare, aș fi putut să calculez că din 17 iunie 1986 și pînă azi au trecut 12.820 de zile. Sau 35 de ani, o lună și 6 zile. Sau 421 de luni și 6 zile. Doar că mie mi-a luat cîteva secunde să aflu informația asta pe net. Cum știi și tu, în zilele noastre plictiseala e un concept aproape necunoscut, nu mai e nici mov, nici roșcată, nici pufoasă (în nici un caz o găină ghemuită pe piept, măi Ucule-poetule!), ea a fost înlocuită cu succes de divaisuri și ecrane de diverse mărimi care ne țin de urît și uneori ne vin în ajutor (de exemplu acum, să calculez cît timp a trecut de cînd frații Rățoi se plictiseau de moarte în vacanța de vară).

Dar m-am luat cu introducerea asta așa lungă, cînd de fapt eu voiam să-ți zic două chestii, acum că tocmai am citit cartea ta:

– În primul rînd, ca un copil crescut 100% în oraș, între betoane și țevi care ne serveau drept bîrne și porți pentru danielelesilivaș și dukadamii care ne visam, trebuie să știi—și sigur știi—că plictisitoarea vacanță la țară era visul fiecărui copil de la oraș, pentru care singurele aventuri în cimitir erau alea despre care citea în “Tom Sawyer”.

– Aș vrea să te întreb dacă tu crezi că ucudane s-ar mai plictisi în vara anului 2021, cînd probabil ar avea o tabletă, poate chiar telefoane, un canal de TikTok sau ar fi chiar youtubări de succes. Că eu, cînd mă uit în jur, și ne văd pe toți cu capetele în ecrane, parcă mi se face dor de Marocco, de Păcălici și de Animale din continente (nu și de Dacii și romanii, că ăla nu mi-a plăcut niciodată, și nici povestirile istorice ale lui Dumitru Almaș). Și, evident, întotdeauna dor de pităceață în toate formele ei.

Știu că ești o persoană ocupată, nu te simți obligat să îmi răspunzi (decît dacă te plictisești foarte foarte tare, ca acum 12.820 de zile). Salutări lui Ucu!
L.

P. S. Ma-pa i-pi scri-pi i-pi ce-pe va-pa și-pi pe-pe ntru-pu a-pa du-pu lți-pi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: